Online inschrijven stagiairs

Wat?

Sinds september 2016 kunnen kandidaat-stagiairs zich via een online invulformulier op www.advocaat.be aanmelden aan de balie waar ze zich wensen in te schrijven, de verwerking van die gegevens werd volledig geautomatiseerd.

Waarom?

De inschrijvingen van kandidaat-stagiairs waren elk jaar een zware administratieve rompslomp voor de baliesecretariaten. Diplad – de IT-dochteronderneming van de OVB – ontwikkelde deze functionaliteit in opdracht van de OVB om de efficiëntie van het werk aan de balies te vergroten. Geen dubbel werk, geen vergissingen bij het ingeven en overnemen van gegevens én administratieve vereenvoudiging.

Hoe?

De kandidaat-stagiair geeft alle gegevens die nodig zijn voor de inschrijving via een invulformulier online op. Zodra de kandidaat-stagiair is aanvaard door de raad van de Orde en nadat de gegevens gecontroleerd zijn door de baliemedewerker, worden die gegevens met één druk op de knop ingeladen in het balieprogramma. Bovendien wordt het dossier dat elke advocaat heeft in dat programma – dat aan de balies gebruikt wordt voor het beheer van de gegevens van de advocaten – automatisch aangemaakt. Een werk van weken gebeurt nu in enkele uren.