DPA via advocatensoftware

 Wat?

Alle leveranciers van advocatensoftware kregen de mogelijkheid de diensten die in 2016 al beschikbaar waren via het Digitaal Platform (DPA), te integreren in hun software. Het gaat dan om het Rijksregister, Centraal Bestand Beslagberichten en Graydon.

  Waarom?

Omdat veel advocaten dagelijks werken via hun eigen advocatensoftware, biedt een rechtstreekse verbinding tussen die software en de digitale applicaties die de OVB aanbiedt een belangrijke meerwaarde. Het gebruiksgemak verbetert aanzienlijk doordat inkomende en uitgaande gegevens (automatisch) verwerkt worden.

Hoe?

Eind maart 2016 gaven verschillende advocatensoftwareleveranciers een demo aan Diplad – de IT-dochteronderneming van de OVB – van de integratie van de DPA-diensten in hun pakket. Ze toonden aan of de integratie gebeurd is zoals overeengekomen met Diplad. Op basis van die demo kende Diplad hen in april een kwaliteitslabel (goud, zilver, brons) toe.

Voor alle pakketten die een label hebben gekregen geldt:

  • Sterke authenticatie voor toegang tot de DPA-diensten
  • Integratie van de DPA-basisdiensten (momenteel Rijksregister en Centraal Bestand Beslagberichten)
  • Verwerking van inkomende & uitgaande gegevens

Afhankelijk of een pakket het gouden, zilveren of bronzen label heeft, komen daar nog extra voordelen bovenop.

En verder…?

Diplad werkt in 2017 volop aan nieuwe online applicaties voor de advocaten. Ook daar streeft het een integratie met de gangbare softwarepakketten na.